Pages



• Sewa iklan RM5 sebulan (size 125x125) + review blog x 1 • KLIK TEMPAH

Monday, April 22, 2013

Statement berani mati MUTIA DEWI

Assalamualaikum peeps.

Di laman Facebook heboh pasal Mutia Dewi. Kenapa dengan dia? Ha untuk pengetahuan korang dia ni dengan perasaan takabur dan berani mati menghina Allah s.w.t bahkan menghina Nabi Muhammad s.a.w termasuk agama Islam. Uishhh...teruk memang teruk. Cuba korang baca tweet minah ni..


PENGHINAAN KE ATAS ALLAH S.W.T

PENGHINAAN KE ATAS NABI MUHAMMAD S.A.W


PENGHINAAN KE ATAS AGAMA ISLAM


Bila baca semua tweet dia ternyata dia ni Kristian tapi nenek dengan mak dia Islam. Dalam sedar tak sedar, kira macam mengata dekat agama nenek dengan mak dia sendiri la. Hahaha. Dah tu kata tak suka Islam tapi dekat gambar kemain lagi tulis Bismillah, Assalamualaikum. Takde rasa malu ke pinjam ayat Al-Quran? Nak hina la sangat kan. Dia tak terfikir ke yang lahirkan dia tu beragama Islam. Kata benci sangat Islam. Patut dia gi bunuh diri jela. Hohoho.



Pastu siap kutuk-kutuk rakyat Malaysia buruk, muka jerawat. Tau la muka awak tu takde jerawat sebab awak bakal jadi 'MISS UNIVERSE' tapi tak payah la hina orang. Eyh jap...patutnya muka cantik la perangai kena cantik kan kan kan. Tapi apa yang kita tengok adalah sebaliknya. Lalalala.


Lagi satu tweet yang tak boleh blah double standard kan antara orang miskin dan orang kaya. Eyh awak...ada je orang kaya yang low profile naik Lion Air. Pilihan di tangan masing-masingkan so terpulang la nak naik apa. Btw, nyawa tu bukan ditangan Lion Air atau Garuda Indonesia. Nyawa ditangan Allah s.w.t ye.


Rasanya minah ni patut masuk kelas PEMULIHAN AGAMA dan PUBLIC RELATION. Sebelum bercakap tu bijak la sikit. Kalau takde Allah s.w.t, takdenya awak dekat dunia ni. Jangan la terlalu mendabik dada sangat. Sekali Allah s.w.t turunkan azab baru awak tau langit tinggi ke rendah.

p/s: hanya mampu kesian dengan insan yang cetek agama tapi bajet alim~

Xoxo Huda


4 comments:

  1. dah lama setan bertopeng manusia nii beroperasi.. huhu pernah buat entry pasal dia dulu.

    http://lissa-lissalalissa.blogspot.com/2012/11/siapa-mutia-dewi.html

    semoga dia dapat hidayah Allah untuk insaf., sedih bila ada wujud orng macam ni.:/

    ReplyDelete
  2. Lissa LaLissaTu la. Makin bermaharajalela puak-puak ni. Ni antara tweet dia yang the latest. Mudah-mudahan diorang insaf sebelum terlambat.

    ReplyDelete
  3. Tak silap eyka,kes ni dah berlaku beberapa bulan yang lepas,eyka dah tak ingat bulan berapa..Tapi,dia punya statement tu memang bajet bagus..Dia tak tau,esok-esok nyawa dia kena tarik,yang tanam dia tu orang islam jugak..SUBHANALLAH!

    ReplyDelete
  4. Hai awak, Jom join :)
    http://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2013/04/segmen-barang-blog-by-nisha.html

    ReplyDelete

awk komen saya sayang awk lebey...wee

Copyright by SaraHuda 2014. Powered by Blogger.
 
COPYRIGHT@SARAHUDA 2014