Pages



• Sewa iklan RM5 sebulan (size 125x125) + review blog x 1 • KLIK TEMPAH

Thursday, October 30, 2014

BADAN TIDAK BERBAU BIARPUN 24 JAM TANPA DEODORANT



Assalamualaikum peeps! 



Korang pernah dengar statement ini...

"BADAN TIDAK BERBAU BIARPUN 24 JAM TANPA DEODORANT"


Korang mesti cakap...
"Ek eleh! Ada ke produk camni. Propa je lebih. Statement tak boleh pakai. Piiirah!"

YES!
YES!
YES!

It's true guys.

Ada satu produk ni memang COOL habis.
Bukan sebab namanya ala-ala retis tapi disebabkan kesannya yang menakjubkan.

Bayangkan..
Sehari cuma pakai sekali
Lepas tu tak payah pakai deodorant
Tahan bau sampai 24 Jam
Main sukan berpeluh sebaldi pun takde bau

Ehhh betul-betul lawan deodorant ni.
Tapi nak tahu jugak produk apa.

Nak tahu ye.
Ok kalau nak tahu kita buat warm up dulu.
Just preparation takut korang menangis tengok produk ni.
Hahaha

PERKENALKAN
.
.
.


.
.
.

Ni la produk tu.
Rasanya ada yang dah pernah tengok kot.
Takpe. Huda nak tunjuk pada yang belum tengok.

Nak tahu apa namanya?

CELEBRITY LASS

Kenapa namanya camni?
Haa~ Nanti Huda explain dilain entry ye.

Oh macam mana nak guna.
Mudah je.
Semudah 3 Langkah


Then keluar rumah dan lakukan aktiviti seperti biasa.
Syok kan
Ringan ketiak sebab tak pakai deodoroant

Nak cuba?
Nak dapatkan CL?

Nah whatsapp 0165108693 untuk dapatkan harga bombastik.
Kalau ada yang tak jumpa no whatsapp boleh tinggalkan no korang diruangan komen.
Nanti Huda whatsapp sorang-sorang.

Tapi sebelum tu nak ingatkan...

NAK CANTIK KENA USAHA
NAK KURUS KENA USAHA
NAK HILANGKAN BAU PUN KENA USAHA
JADI SAMA-SAMA LA KITA USAHA

IKHTIAR
USAHA
TAWAKKAL

Selagi ada penyelesaian jangan menyerah kalah.
Usaha! usaha! usaha!
Inshaallah masalah bau tu dapat diselesaikan.

XOXO
-HUDA-


Monday, October 20, 2014

BETUL KE DETOX TURUNKAN BERAT BADAN?




HARGA ASAL : RM32 INC POS
HARGA PROMOSI : RM30 INC POS

WARNA
PINK - 7
HIJAU - 2
KUNING - 10


PROMOSI SEHINGGA SOLD OUT
FIRST PAY FIRST SERVE!


Assalamualaikum peeps! 

Siapa sini ambil supplement untuk penjagaan kesihatan? Mesti ramaikan. Pada Huda, nak sihat dan kurus tak semestinya perlu bergantung 100% kepada supplement. Ada alternatif lain. Macam mana tu?

Bagi yang tidak gemar mengambil sebarang supplemet, korang boleh amalkan penjagaan kesihatan dengan cara tradisional. Bagaimana?

Kita ambil contoh trend zaman sekarang. Perasan tak ramai yang mula berdetox? 

Detox tu apa? 

Haa..bagi yang tak tahu detox tu apa meh Huda terangkan.

Detox ni lebih kurang macam berdiet cara sihat. Kita gunakan buah-buahan dan sayur-sayuran sebagai bahan utama sepanjang proses berdiet. Cara ni lebih selamat, mudah dan cepat. Kebanyakan menggunakan lemon sebagai bahan utama kemudian dicampurkan dengan buah-buahan/sayur-sayuran lain. Memang sedap. Dan kadang-kadang tak perasan air dalam botol dah habis. 

Untuk yang malas minum air macam Huda, better guna cara ni. Perlu ditegaskan disini air tersangat la penting dalam badan kita. That's why la kita sebolehnya kena minum air sampai 3 liter. Kalau dapat minum seliter pun jadi la daripada tak minum langsung kan.

Sepanjang Huda berdetox ni, boleh dikatakan setiap hari mesti tambah air sampai 3 round. Sikit-sikit minum. Sikit-sikit minum. Sedar-sedar dah habis. Dan dalam masa yang sama detox ni melancarkan dan melawaskan pembuangan air kecil dan besar. 

Penyediaannya pun sangat mudah. Kita ambil contoh buah LEMON + STRAWBERRY

1. Potong lemon kepada 2 bahagian
2. Ambil sepotong dan twistkan di atas bucu tajam sehingga air perahan keluar
3. Setelah selesai biarkan potongan lemon di situ dan tutup bahagian bawah botol
4. Buka penutup botol dan isikan dengan air putih
5. Masukkan strawberry yang telah dipotong 2 atau 4 bahagian
6. Biarkan di dalam peti sejuk selama 4 jam
7. Selepas 4 jam sedia untuk diminum

Senang ke senang?

Boleh bawa bekal pergi sekolah atau tempat kerja. 5 minit dah siap. Cuma perlu prepare bahan. Jangan sampai hari tu nak pergi kerja hari tu baru nak beli bahan. Memang kelam kabut. Huhu.

KELEBIHAN BERDETOX DENGAN CITRUS ZINGER

1. Kekerapan minum air 2x ganda daripada hari biasa
2. Boleh menukar menu (campuran buah-buahan dan sayur-sayuran) mengikut citarasa
3. Menaikkan mood untuk minum lebih banyak air
4. Melawaskan pembuangan air kecil dan besar
5. Menurunkan berat badan
6. Menyihatkan tubuh badan 

Ni antara testimoni customer Huda bila dapat botol detox di tangan. Masing-masing sangat kreatif. Tapi yang pasti semua menggunakan LEMON sebagai bahan utama :D



Jika korang berminat untuk dapatkan botol detox dengan harga promosi, boleh contact Huda personally 0165108693 (WHATSAPP SHJ)

Salam sayang 
Sarahuda


Sunday, August 31, 2014

Pengumuman Pemenang Segmen Reka & Menang Button Badge 2 by Huda


Assalamualaikum peeps! 

Hari ni Huda nak umumkan pemenang Segmen Reka & Menang Button Badge 2 by Huda. Terima kasih kepada 15 orang peserta yang telah menghantar penyertaan. Pada mulanya Huda bercadang untuk memilih 10 hasil karya terbaik tetapi memandangkan ada baki 5 hasil karya daripada 15 orang peserta, Huda rasa Huda nak bagi semua merasa. Kesemua peserta belum pernah memenangi sebarang hadiah berbentuk button badge kecuali seorang peserta. Cuba teka siapa? Hihi. 


Huda tak minta balasan atau ucapan terima kasih. Cuma hadiahkan sepotong doa agar bisnes Huda terus maju, sukses dan diberkati. Amin. Ok now jom kita tengok hasil karya yang terpilih. Untuk makluman keputusan adalah muktamad! :)


1. HANA JALIL
2. KARIMAH ZULKAFALI
 
3. MOHD AZMAN ARSAD
4. SYAZANA ALIAH A'SRI
 
5. NUR FARAH ZURA
 
6. NUR FARAH HUDA
 
7. AINNUR NADHIRAH SOR
8. AIDA AMYRAH SHAHRULNIZAM
 
9. ZAKIE AZID
 
10. NUR AIN AMIERRA

11. AISYASAKURA
 
12. MISS KEPENG

13. NORNAZLIANA

14. AMIRAH SAFIEE
 
15. LIA ABDILLAH

Suka tak suka korang kena terima jela ye. Huda pilih based on karya yang dihantar.

Kepada pemenang sila inbox FACEBOOK Huda detail berikut :- NAMA, ALAMAT, NO TELEFON tapi sebelum bagi detail tu bagi la salam dulu ye. Kan lebih manis dan sopan gitu. Yang mana belum add friend FB Huda sila add dulu sebelum hantar detail. Takut nanti mesej korang masuk dalam Other Messages...terlepas pandang. Faham ke tidak? Hehe

SILA AMBIL PERHATIAN! Button badge ni perlu ditempah dahulu. Jadi jangan tanya bila nak siap. Nama pun hadiahkan jadi korang kena bersabar sikit. Nanti dah siap Huda akan maklumkan di Facebook. Jangan risau. Insha-Allah hadiah akan dipos terus ke rumah. Guna pos biasa ye. Kira tawakkal 100% dekat Allah. Kalau sampai Alhamdulillah. Kalau tak sampai mungkin takde rezeki. Tapi hopefully sampai la ke tangan 15 orang peserta ni. :)



Salam sayang

Sarahuda


Segmen Reka & Menang Button Badge 2 by Huda



TARIKH TUTUP : 29 OGOS 14
TARIKH UMUM PEMENANG : 31 OGOS 2014
(MAAF ATAS KESULITAN)

Assalamualaikum peeps! 

Hari ni kalau ikutkan memang tak dapat nak publish entry contest. Laptop Huda buat hal. Sobs~ Sobs~ Kali ni memang tak dapat diselamatkan. Terpaksa hantar kedai tapi tunggu la duit ratus-ratus baru pergi servis. Hehe. Nasib baik abang Huda bagi pinjam PC dia. Kalau tidak -.- Dah janji tak baik mungkirkan. Apa jadi sekali pun tetap kena usaha tunaikan janji...ewah~ penangan baca buku motivasi :)

Termembebal la pulak. Hihi. Mukadimah panjang berjela. 

Ok la. Kembali ke topik utama kita. Actually segmen ni adalah kesinambungan segmen tahun lepas. Jadi secara tak langsung menjadi segmen tahunan di blog Huda. Ohoiii~ Suka tak :D 

Huda anjurkan contest ni pun sebab nak anda-anda diluar sana serlahkan bakat seni anda. Huda tahu ramai blogger yang pandai melukis art. Memang Huda salute la. Terbaik! Jadi dengan adanya segmen seperti ini, Huda harap dapatlah kiranya blogger-blogger yang berbakat tampil dengan hasil karya masing-masing. 

Semoga segmen kali ni mendapat sambutan walaupun hadiahnya tak seberapa. Huuu~ 

Dengan ini Huda merasmikan SEGMEN REKA & MENANG BUTTON BADGE 2 BY HUDA dengan ucapan BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


http://i.imgur.com/112G1kR.jpg



TERMA 

  1. TEMA KARYA BEBAS. Anda bebas untuk melukis apa sahaja asalkan ianya tidak menyentuh sensitiviti kaum/agama lain.
  2. PENYERTAAN TIDAK TERHAD. Anda boleh menghantar seberapa banyak penyertaan tetapi pastikan karya anda 100% original. 
  3. KARYA BERBENTUK BULAT. Pastikan karya anda dalam bentuk bulat seakan-akan bentuk button badge.


SYARAT

  1. Follow Blog Huda
  2. Clear cache Google Chrome
  3. Klik semua iklan Nuffnang (jujur)
  4. Klik page 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 (jujur dan tunggu sampai habis loading)
  5. Buat entry bertajuk 'Segmen Reka & Menang Button Badge 2 by Huda'
  6. Copy banner dan backlinkkan ke entry ini
  7. Tinggalkan komen anda dikotak komen seperti berikut-

NAMA PESERTA :
NAMA FB :
LINK ENTRY :
TAJUK KARYA :
LINK KARYA (GAMBAR) :


Mudah je kan. Jadi marilah beramai-ramai menjoinkan diri. Ajak semua jiran-jiran, rakan-rakan samada tua atau muda, dikenali atau tidak dikenali untuk meriahkan lagi segmen ini. Menang atau kalah letak tepi. Yang penting dapat berkongsi hasil karya disamping mengeratkan lagi ukhuwah sesama blogger. Peace!


Salam Sayang 
SaraHuda


Friday, August 29, 2014

[#SAYAJUAL] SHAWL AURORA


Assalamualaikum peeps! 

Selamat pagi dan salam Jumaat :) Dah sarapan belum? Kalau belum dan masih ada masa lagi boleh la cuba resepi Garlic Bread sebagai pengalas perut sebelum masuk kerja. Baru ada tenaga. Bila kita ada tenaga, aura positif pun akan terpancar diwajah yang mulus tu. Ewahhh...

Ok berbalik pada topik kita, pagi ni Huda nak maklumkan dekat korang yang Huda ada jual tudung. Ni kira baru nak berjinak-jinak dengan bisnes tudung pulak. Mohon doa dan sokongan korang supaya Huda sukses dalam apa jua bisnes ye. Amin. Sayang korang 

Haa ni tudung pertama yang Huda jual. SHAWL AURORA ni digayakan oleh Puteri Awani. Mesti korang dah kenal dengan Puteri Awani kan. Shawl ni diperbuat daripada kain satin dan memandangkan ianya custom made, maka korang boleh request nak warna apa. Contoh warna macam dalam gambar. 


SHAWL AURORA
RM30 (FREE POSTAGE)

MATERIAL : SATIN
COLOUR : BOLEH REQUEST


Kalau korang nak order, korang boleh hantar mesej dekat...

ataupun 
WA : 016.510.8693

Salam sayang
Sarahuda


Thursday, August 28, 2014

[Button Badge] Palestin Design


Assalamualaikum peeps! 

Lama betul tak bercerita tentang Button Badge. Untuk tema kali ni Huda keluarkan Design Palestin. Terima kasih kepada pemilik gambar. Mudah-mudahan ada ganjaran dari Allah SWT untuk anda. Target Huda untuk jual 500pcs button dan setiap dari RM1/pcs akan disalurkan ke tabung Palestin. Doakan impian dan usaha Huda ni tercapai ye. Amin.

Tempahan secara PRE-ORDER sebab Huda nak buka peluang dekat mereka diluar sana yang nak memiliki button badge tetapi dalam masa yang sama nak jimat kos pos. Huda sediakan perkhidmatan penghantaran menggunakan POSLAJU dan POS BIASA. Jadi yang mana rasa nak jimat tu boleh la guna pos biasa. Insha-Allah sampai cuma lambat sedikit dan tiada tracking number. Kiranya tawakkal 100% dengan Allah. Kalau sampai Alhamdulillah. Bagi yang tak kisah tentang kos pos dan nak selamat boleh guna poslaju. Tracking number Huda akan bagi once dah pos. So pilihan ditangan masing-masing.


CODE : PL001
CODE : PL002
CODE : PL003
CODE : PL004
CODE : PL005
CODE : PL006
CODE : PL007
CODE : PL008 (boleh request nama)
~Maaf gambar kabur sedikit~

HARGA BUTTON
1 pcs RM4
3 pcs RM10

POS BIASA
1-5 pcs RM1
6-10 pcs RM2
11-20 pcs RM3

POSLAJU
1-40 pcs RM6
41-80 pcs RM8.60


Huda akan buka order selama 2 minggu. Dan bagi Huda masa tambahan lagi selama seminggu untuk siapkan button dan pos ke rumah korang. Jadi total dalam 3 minggu. Korang ok kan? Lagi satu nak inform, order dibuka sepanjang bulan Ogos dan September sahaja. Sekiranya permintaan tinggi, Insha-Allah Huda akan teruskan ke bulan Oktober. Semua bergantung kepada permintaan.

Jika ada yang berminat, boleh la inbox atau whatsapp Huda. 


Whatsapp : 0165108693


Nanti masa korang inbox atau whatsapp, korang bagitahu CODE NO, KUANTITI, POS BIASA/POSLAJUContoh begini :

Assalamualaikum kak. 
Saya Syakirah nak order button badge code 
- PL004 (1 pcs)
- PL008 (3 pcs - request nama : Alia, Iqbal, Nawar)
Saya nak guna pos biasa

Lebih kurang macam tu la dialognya. Pembayaran diterima melalui CASH DEPOSIT atau TRANSFER. Bagi yang nak tanya pape boleh tanya direct dengan Huda :)


Salam Sayang 
SaraHuda


BE CPUV NUFFNANG KE 21 : HP PC DEMAND GEN DIGITAL


Assalamualaikum peeps! 


Dapat BE CPUV ke 3 untuk bulan Ogos tapi IKLAN HP PC DEMAND GEN DIGITAL ni jalan slow la pulak. Tak tahu kenapa. Hurm ada yang tahu? Share la tips macam mana nak mencanakkan CTR iklan yang tengah on going ni. Serius perlukan tips. Terima kasih.


Salam Sayang 
SaraHuda


Copyright by SaraHuda 2014. Powered by Blogger.
 
COPYRIGHT@SARAHUDA 2014