Pages



• Sewa iklan RM5 sebulan (size 125x125) + review blog x 1 • KLIK TEMPAH

Friday, July 31, 2015

BERBAHAGIALAH AYAH YG MEMPUNYAI ANAK PEREMPUAN


Tempoh hari viral di facebook kisah seorang ibu yang selamat melahirkan anak perempuan namun si ayah tidak senang dengan kelahirannya malahan mengeluarkan kata-kata yang menyakiti hati si ibu.

Rugi. Sesungguhnya si ayah seorang yang rugi. Dia tidak menyukai anak perempuan padahal Nabi Muhammad SAW sendiri bersabda,

"Barangsiapa memiliki anak perempuan serta tidak mengusirnya, tidak menghinanya, dan tidak lebih mengutamakan anak lelakinya, niscaya akan dimasukkan Allah ke dalam surga."

Baginda SAW bersabda lagi,

"Allah mengasihi anak perempuan melebihi anak lelaki dan barangsiapa membahagiakan anak perempuan dari sanak kerabatnya, maka pada hari kiamat nanti Allah akan membahagiakannya."
"Sebaik-baik anak kalian adalah anak perempuan."
"Seorang wanita yang anak pertamanya adalah perempuan, akan penuh berkah."
"Barangsiapa yang merawat dua atau tiga anak perempuan, di surga nanti akan bersanding denganku."
"Sesiapa yang merawat tiga anak perempuan, akan memiliki tiga kebun di surga yang masing-masing lebih luas dari dunia ini."

Dari hadis ini kita dapat lihat sesungguhnya Allah ingin mengangkat darjat si ayah tapi sayang seribu kali sayang. Gara-gara tidak mempunyai ilmu, si ayah mengeluarkan kata-kata yang memakan diri. Seolah-olah anak perempuan ini pembawa sial. Kalaulah si ayah itu tahu akan ganjaran yang akan diperoleh di akhirat nanti, pasti dia lebih menyayangi anak perempuan berbanding anak lelaki.

Kisah ini mengingatkan kita pada peristiwa di zaman jahiliah dimana anak perempuan dianggap pembawa sial dan di tanam hidup-hidup. Sebab tu Allah swt turunkan wahyu pada Nabi Muhammad SAW dengan berfirman :

Dan apabila seseorang dari mereka (orang-orang musyrik) diberi khabar dengan kelahiran anak perempuan, merah padamlah mukanya menahan amarah. Ia menyembunyikan diri dari orang banyak, karena buruknya berita yang disampaikan kepadanya. Apakaha ia akan memeliharanya dengan menanggung kehinaan ataukah akan menguburnya ke dalam tanah (hidup-hidup)? Ketahuilah alangkah buruknya apa yang mereka tetapkan (al-Nahl : 58-59)

Anak tu kan rezeki. Kalau tak suka means menolak rezeki dari Allah swt. Sekali Allah tarik semua rezeki/nikmat yang dia bagi tu baru tahu. Terimalah dengan hati terbuka kerana Allah swt lebih mengetahui apa yang tidak kita ketahui. Bayangkan perasaan anak perempuan yang lain apabila mendengar kata-kata si ayah. Sedikit sebanyak pasti mengganggu emosi mereka dan akan berfikir 'Oh patutlah ayah layan kita teruk. Rupa-rupanya dia tak pernah suka pada kita sebab kita perempuan.'

Jadi sebelum berkata-kata fikir dahulu especially lelaki yang bakal jadi ayah dan telah pun jadi ayah. Allah swt yang menentukan jantina anak didalam perut. Usaha la macam mana sekalipun. Kalau Allah swt tak izin, siapa kita untuk mengubahnya. Belajar bersyukur. Ada yang lebih malang dari kita. Dah kahwin 10 tahun tapi belum lagi dikurniakan anak.

Redha dengan ketentuan Allah swt. Mana tahu esok bila ayah ibu dah tua, anak perempuan tu la yang akan bela dia, bagi makan minum berbanding anak lelaki yang diidam-idamkannya.

Xoxo
Sarahuda


Thursday, February 05, 2015

CELEBRITY LASS – MASTER ODOURLESS


‘HILANGKAN BAU BADAN DALAM 3 SAAT’

 

Alhamdulillah setakat ni guna 2x ja CL (Celebrity Lass) bau ketiak yang tak enak hilang dan pernah 2x cuba tak pakai deodorant. Alhamdulillah juga balik dari kerja tak bau sangat-sangat masamnya ketiak ku
- Azrul (Penjawat awam) -

Semalam hari ujian sample sebenar. Saya kerja suasana sentiasa dalam aircond di office. Semalam apply sample, then kuar rumah, perfume tak pakai, deodorant pon tak. Petang pulak ke gym. Sampai office, jam 10 check bau, jam 12 check bau, masuk surau check bau....mana laa tau menggangu reseptor deria bau kawan office. TERBUKTI Memang terbukti bau badan 'takde masa' nak muncul. Petang pegi gym, peluh basah badan, biase ade bau kepam. Tapi entah mana tah semalam bau tue 'menyorok'. Memang terbaik. boleh dijadikan pelengkap kepada total pengawalan bau badan (perfume, deodorant + produk nie)
-kamal(bukan nama sebenar) pegawai swasta



CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS merupakan satu pendekatan baru dalam menyahkan bau badan dengan mudah, cepat dan pantas.

Dengan penggunaan CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS hanya sekali sehari, badan anda akan bebas bau dan menjadikan keyakinan anda bertambah dalam tempoh seharian bekerja.

Aktiviti seharian dalam bekerja, bersukan biasanya akan menjadikan anda berpeluh dan menjadikan anda rasa tidak selesa dek kerana kehadiran bau badan yang kurang menyenangkan.

Apatah lagi jika anda terdiri dari pengguna pengangkutan awam tegar. Pasti petang hari anda akan terganggu dengan bau yang kurang menyenangkan ini.

CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS kini membawa penyelesaian untuk bebas bau badan hanya dalam masa 3 saat sahaja. Malahan badan akan kekal bebas bau dalam tempoh 24 jam walaupun keesokan harinya anda melakukan aktiviti yang sangat mengeluarkan peluh.

  
Apakah fungsi CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS ?
  • Merupakan suatu bahan cecair yang meneutralkan bau badan anda dengan cepat dan selamat.
  • Bukanlah deodorant apatah lagi minyak wangi kerana ianya sendiri bersifat bebas bau.
  • Penggunaan hanya sekali sehari sahaja cukup unik apatah lagi dengan kesan penggunaannya.
  • Besifat anti septic dan juga meneutralkan air kotor yang melekat pada badan.
  • Kulit dibahagian pelipat akan kelihatan lebih cerah dengan pemakaian secara konsistant.
  • Terbukti mampu mengekalkan badan bebas bau selama 24 jam.

Apakah bahan yang digunakan dalam CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS? 

Bahan asas dalam pembuatan CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS terdiri bahan berkualiti premium. Antara bahannya adalah premium ekstrak rosa gigantean, tutsi, air suling serta aluminium potassium sulphate. Kesemua bahan-bahan ini halal dan 100% selamat.

CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS adalah keluaran 100% bumiputra muslim.


Apakah CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS selamat digunakan?

Ya, CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS selamat digunakan. Sekiranya ingin digunakan lebih dari sekali dalam sehari juga tidak mendatangkan sebarang masalah.


Bagaimanakah cara guna CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS? 
  1. CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS digunakan dengan cara diaplikasikan beberapa minit sebelum mandi.(disyorkan mandi petang/malam)
  2. Gunakan 6-7 titis CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS sahaja ke tapak tangan kemudian gosokkan.
  3. Sapukan CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS kemana-mana bahagian badan yang berbau seperti ketiak,kaki,celahan badan dan anggota lain.
  4. Bagi yang mempunyai bau badan yang kritikal, anda disyorkan untuk menyapu ke seluruh anggota badan.
  5. Selepas sapu di bahagian tertentu, biarkan dalam seminit dan kemudian mandi dan  bilas sehingga bersih.
  6. CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS memadai digunakan sekali sehari sahaja dan sesuai untuk semua peringkat umur.

Berapa harga CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS? 

CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS didatangkan dalam 2 size iaitu 5ml dan 50ml.
Botol 5ml pada harga RM15 tidak termasuk pos.
Botol 50ml pada harga Semenanjung RM85  dan Sabah Sarawak RM95

Sempena ‘Promo Pack’ ini CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS dijual pada harga RM75 sahaja.

1botol CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS 50ml ini boleh digunakan untuk tempoh 90hari. Ini adalah tawaran Super Saver.


Bagaimana cara membeli CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS?

CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS boleh dibeli secara online SAHAJA dari pengedar online kami yang sah. Tidak terdapat di mana-mana toko jamu dan sebagainya.

  
Berkesan ke CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS? 

Kami telah menguji keberkesanan produk CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS ini kepada berbagai peringkat masyarakat. Antaranya ialah:

Penjawat awam
Pengguna perkhidmatan awam.
Jemaah masjid
Pemain futsal dan ahli sukan.
Pengunjung pasar malam
Tukang masak.
Pekebun
Pengunjung pasar tani
Mat motor
Pekerja kontraktor am
Bangladesh
Pelajar IPT
Dan ramai lagi..

HASILNYA?

Setelah mereka mencuba, hanya dalam masa 3 saat, nyata bau tengit badan mereka bebas. Dan keesokan harinya. bau badan mereka masih lagi bebas bau walaupun sudah melebihi tempoh 24jam.

Lihat testimoni mereka yang telah semakin yakin dengan penggunaan produk CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS.

 



---------------------
SOALAN LAZIM
--------------------

Berapa lama tahan 1 botol?
1botol CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS 50ml sekiranya mengikut arahan boleh digunakai minimum 90 hari mahupun lebih.

Boleh kongsi dengan org lain tak?
Ya, sudah tentu.boleh dikongsi.

Ada side effect tak CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS? 
CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS tiada side effect.
Perlu dikenalpasti CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS hanya untuk kegunaan luaran sahaja. 

Selepas guna CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS kena pantang makan tak?
Tak perlu, kerana CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS ialah pelengkap kepada sesi membersih diri anda sahaja.

Kalau berhenti guna CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS badan kembali berbau tak?
Kesan penggunaan CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS dapat dirasai selepas 3 saat menggunakannya. Dan boleh bertahan dalam tempoh 24jam.
Walaupun anda melakukan kerja atau aktiviti sukan yang sangat berpeluh. CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS masih berfungsi dengan sangat baik.
Berhenti dari menggunakan CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS sama seperti anda berhenti menggunakan bahan mandian yang lain.

Kalau dan guan CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS boleh ke tinggalkan deodorant lain?
Ya, boleh. Malahan CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS sangat bagus kerana tidak merosakkan pakaian anda.

Berapa lama produk boleh sampai?
Produk sampai dalam masa 2-3 hari bekerja selepas tempahan disahkan dari agent sah kami.

Kalau tak berkesan?
Setakat ini, tiada lagi kegagalan dalam penggunaan produk CELEBRITY LASS MASTER ODOURLESS ini. Sebagai tips. Sekiranya kaki anda berbau, basuh kaki dahulu sebelum menggunakan produk ini.


UNTUK ORDER :
WHATSAPP 0165108693


Thursday, October 30, 2014

BADAN TIDAK BERBAU BIARPUN 24 JAM TANPA DEODORANT



Assalamualaikum peeps! 



Korang pernah dengar statement ini...

"BADAN TIDAK BERBAU BIARPUN 24 JAM TANPA DEODORANT"


Korang mesti cakap...
"Ek eleh! Ada ke produk camni. Propa je lebih. Statement tak boleh pakai. Piiirah!"

YES!
YES!
YES!

It's true guys.

Ada satu produk ni memang COOL habis.
Bukan sebab namanya ala-ala retis tapi disebabkan kesannya yang menakjubkan.

Bayangkan..
Sehari cuma pakai sekali
Lepas tu tak payah pakai deodorant
Tahan bau sampai 24 Jam
Main sukan berpeluh sebaldi pun takde bau

Ehhh betul-betul lawan deodorant ni.
Tapi nak tahu jugak produk apa.

Nak tahu ye.
Ok kalau nak tahu kita buat warm up dulu.
Just preparation takut korang menangis tengok produk ni.
Hahaha

PERKENALKAN
.
.
.


.
.
.

Ni la produk tu.
Rasanya ada yang dah pernah tengok kot.
Takpe. Huda nak tunjuk pada yang belum tengok.

Nak tahu apa namanya?

CELEBRITY LASS

Kenapa namanya camni?
Haa~ Nanti Huda explain dilain entry ye.

Oh macam mana nak guna.
Mudah je.
Semudah 3 Langkah


Then keluar rumah dan lakukan aktiviti seperti biasa.
Syok kan
Ringan ketiak sebab tak pakai deodoroant

Nak cuba?
Nak dapatkan CL?

Nah whatsapp 0165108693 untuk dapatkan harga bombastik.
Kalau ada yang tak jumpa no whatsapp boleh tinggalkan no korang diruangan komen.
Nanti Huda whatsapp sorang-sorang.

Tapi sebelum tu nak ingatkan...

NAK CANTIK KENA USAHA
NAK KURUS KENA USAHA
NAK HILANGKAN BAU PUN KENA USAHA
JADI SAMA-SAMA LA KITA USAHA

IKHTIAR
USAHA
TAWAKKAL

Selagi ada penyelesaian jangan menyerah kalah.
Usaha! usaha! usaha!
Inshaallah masalah bau tu dapat diselesaikan.

XOXO
-HUDA-


Monday, October 20, 2014

BETUL KE DETOX TURUNKAN BERAT BADAN?




HARGA ASAL : RM32 INC POS
HARGA PROMOSI : RM30 INC POS

WARNA
PINK - 7
HIJAU - 2
KUNING - 10


PROMOSI SEHINGGA SOLD OUT
FIRST PAY FIRST SERVE!


Assalamualaikum peeps! 

Siapa sini ambil supplement untuk penjagaan kesihatan? Mesti ramaikan. Pada Huda, nak sihat dan kurus tak semestinya perlu bergantung 100% kepada supplement. Ada alternatif lain. Macam mana tu?

Bagi yang tidak gemar mengambil sebarang supplemet, korang boleh amalkan penjagaan kesihatan dengan cara tradisional. Bagaimana?

Kita ambil contoh trend zaman sekarang. Perasan tak ramai yang mula berdetox? 

Detox tu apa? 

Haa..bagi yang tak tahu detox tu apa meh Huda terangkan.

Detox ni lebih kurang macam berdiet cara sihat. Kita gunakan buah-buahan dan sayur-sayuran sebagai bahan utama sepanjang proses berdiet. Cara ni lebih selamat, mudah dan cepat. Kebanyakan menggunakan lemon sebagai bahan utama kemudian dicampurkan dengan buah-buahan/sayur-sayuran lain. Memang sedap. Dan kadang-kadang tak perasan air dalam botol dah habis. 

Untuk yang malas minum air macam Huda, better guna cara ni. Perlu ditegaskan disini air tersangat la penting dalam badan kita. That's why la kita sebolehnya kena minum air sampai 3 liter. Kalau dapat minum seliter pun jadi la daripada tak minum langsung kan.

Sepanjang Huda berdetox ni, boleh dikatakan setiap hari mesti tambah air sampai 3 round. Sikit-sikit minum. Sikit-sikit minum. Sedar-sedar dah habis. Dan dalam masa yang sama detox ni melancarkan dan melawaskan pembuangan air kecil dan besar. 

Penyediaannya pun sangat mudah. Kita ambil contoh buah LEMON + STRAWBERRY

1. Potong lemon kepada 2 bahagian
2. Ambil sepotong dan twistkan di atas bucu tajam sehingga air perahan keluar
3. Setelah selesai biarkan potongan lemon di situ dan tutup bahagian bawah botol
4. Buka penutup botol dan isikan dengan air putih
5. Masukkan strawberry yang telah dipotong 2 atau 4 bahagian
6. Biarkan di dalam peti sejuk selama 4 jam
7. Selepas 4 jam sedia untuk diminum

Senang ke senang?

Boleh bawa bekal pergi sekolah atau tempat kerja. 5 minit dah siap. Cuma perlu prepare bahan. Jangan sampai hari tu nak pergi kerja hari tu baru nak beli bahan. Memang kelam kabut. Huhu.

KELEBIHAN BERDETOX DENGAN CITRUS ZINGER

1. Kekerapan minum air 2x ganda daripada hari biasa
2. Boleh menukar menu (campuran buah-buahan dan sayur-sayuran) mengikut citarasa
3. Menaikkan mood untuk minum lebih banyak air
4. Melawaskan pembuangan air kecil dan besar
5. Menurunkan berat badan
6. Menyihatkan tubuh badan 

Ni antara testimoni customer Huda bila dapat botol detox di tangan. Masing-masing sangat kreatif. Tapi yang pasti semua menggunakan LEMON sebagai bahan utama :D



Jika korang berminat untuk dapatkan botol detox dengan harga promosi, boleh contact Huda personally 0165108693 (WHATSAPP SHJ)

Salam sayang 
Sarahuda


Copyright by SaraHuda 2014. Powered by Blogger.
 
COPYRIGHT@SARAHUDA 2014