Pages



• Sewa iklan RM5 sebulan (size 125x125) + review blog x 1 • KLIK TEMPAH

Saturday, May 17, 2014

Percubaan pertama Biskut Snow Almond


Assalamualaikum peeps! 

How are you today? Weekend ni tak pergi mana-mana ke? Huda just stay dekat rumah tapi yang menariknya hari ni Huda, ummi dan adik membusykan diri dengan mencuba resepi BISKUT SNOW ALMOND. Nyum~ Nyum~ Tiba-tiba rasa macam nak dekat Hari Raya la pulak. Hihi. Maklum la...biskut kan sinonim dengan raya. :p

Berbalik kepada main point, biskut ini adalah percubaan pertama. Mujur menjadi. Nak kata sedap sangat tu tak tahu la. Mulut Huda kata okey je. Hew~ Hew~ 

Ikutkan resepi asal suruh gaul biskut dengan gula icing tapi Huda pergi salut biskut dengan coklat. Dah siap kemudian masukkan dalam peti ais. Agak-agak coklatnya dah keras dan terletak cantik, Huda pun ambil dan apa lagi...ngap satu. Haha. Nasib baik sedap. Oh btw kalau korang nak tahu, texture biskut yang dicelup coklat dan dimasukkan dalam peti ais adalah lebih gebu gebas berbanding digaul dengan gula icing. Ini based on pendapat Huda. Mungkin lain orang lain citarasanya. -_-'

 

Jadi untuk raya tahun ni boleh la buat BISKUT SNOW ALMOND lagi. Itu pun kalau rajin la kan. Kikiki. Kalau malas sangat beli je BISKUT TUNJUK. ~>_<'~


Salam Sayang 
SaraHuda

6 comments:

  1. wah nampak sedap yummmmm

    p/s: macam cake pop pun ade :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks dear. Hihi...luaran je nampak macan sedap. Dalamnya...:D

      p/s: ada rupa cake pop eh tp ni versi BPop (biscuit pop) >_<

      Delete
  2. pergh memang favourite Kita tu time raya :D nakk satu ! T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke..ala kira Huda tertinggal la ni. :p
      Boleh2 tapi tak sesedap biskut yang dijual dipasaran. Hihi

      Delete
  3. seriously nampak sedap, at first yus ingat tu ice cream filled with chocolate ke ape, rupanya biskut..
    :DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks yus :) Seriously? Hehe...nampak sangat presentation untuk biskut ni ter'over'. Pffftt ~>_<~

      Delete

awk komen saya sayang awk lebey...wee

Copyright by SaraHuda 2014. Powered by Blogger.
 
COPYRIGHT@SARAHUDA 2014