Pages• Sewa iklan RM5 sebulan (size 125x125) + review blog x 1 • KLIK TEMPAH

Wednesday, March 30, 2011

nak kawin sebab nak suami


Boleh tak balik cuti ni ai nak proposed dekat ayah ai untuk carikan ai suami? Hahah. Gatal nak kawin ye. Tak la. Ai nak kawin sebab nak dapat pahala. Lagipun boleh kurangkan dosa tapi kalau kawin lagi banyak tanggungjawab dan tanggungan. Tapi selagi Allah ada Dia akan tolong kan. Heheh. Nanti ai nak message ayah ai macam ni....

Walid, cuti semester ni nak kawin boleh tak? Kalau kawin boleh dapat berkat. Nak suami yang beriman (maksudnya bila dia kuat iman dia takkan senang-senang nak buat benda tak elok), nak yang sedap mata memandang (hitam manis pun tak apa janji sejuk hati), nak yang penyayang (sayang orang tua, sayang isteri dan anak-anak), nak yang bekerjaya (yang dapat menjamin masa depan), nak yang berpelajaran (sebab tak mudah ditipu), nak yang pandai mengaji (boleh ajar isteri dan anak-anak mengaji al-quran), nak yang pentingkan solat (tiang agama adalah solat. bila rajin solat dapat menghindari dosa), nak yang penyabar (bila dia marah dia cakap dengan cara berhemah. bila isteri salah dia tak tengking sesuka hati).

Rasa-rasakan dapat ke ayah ai carikan ai suami yang macam ni? Ada lagi ke lelaki yang macam ni? Mesti la ada. Kalau takde macam mana Allah kata dalam Al-Quran...Lelaki yang baik untuk perempuan yang baik. Kan. Nak suami. Nak suami. Nak suami. ^_^0 comments:

Post a Comment

awk komen saya sayang awk lebey...wee

Copyright by SaraHuda 2014. Powered by Blogger.
 
COPYRIGHT@SARAHUDA 2014