Pages



• Sewa iklan RM5 sebulan (size 125x125) + review blog x 1 • KLIK TEMPAH

Friday, July 25, 2014

Giveaway Simple-step by blog Rahsia Hati Huda


Assalamualaikum peeps! 

Jom kita meriahkan Giveaway anjuran Blog Rahsia Hati Huda. Tamat 1.8.14.


KLIK BANNER UTK JOIN 

http://3.bp.blogspot.com/-bBWv_0RIqms/U7bHxws6xNI/AAAAAAAAAO8/cPmwXs5WPjs/s1600/PICT0573.JPG


Salam sayang
Sarahuda


Monday, July 21, 2014

Sembang Produk : The Power of Curcuma Mangga Cure


Assalamualaikum peeps! 

Pernah tak anda alami salah satu situasi dibawah...



Bangun pagi lepas mandi tiba-tiba anda rasa nak bersin. Dah tu bersin bukan setakat sekali dua tapi berkali-kali sampaikan hidung berair. Boleh dikatakan rutin setiap pagi. Mood pun automatik jadi down.


ATAU PUN


SUMBER
Anda peminat tegar sambal belacan. Hari-hari wajib pekena sambal belacan. Tak kisah la masak sendiri atau makan dikedai. Tapi tunggu la beberapa minit kemudian. Hidung dan pipi korang akan rasa gatal-gatal. Rasa nak garu-garu je. Nikmat memang nikmat. Azabnya pun nikmat.


ATAU PUN


SUMBER
Satu hari anda teringin sangat nak makan sambal udang campur petai. Yela dah lama tak makan kan. Makan punya makan sampai tiga kali tambah, tiba-tiba hidung rasa tak selesa. Ah sudah. Muka dan hidung rasa gatal. Berdiri tak kena. Duduk tak kena. Pendek kata semua serba tak kena.


ATAU PUN
Anda busy dengan kerja sampaikan tak ada masa nak mengemas rumah. Tiba je hujung minggu mood rajin mengemas pun datang. Apa lagi...terus anda pegang penyapu dan sapu sampah. Sapu punya sapu, tiba-tiba anda bersin. Alahan habuk yang teruk. Sudahnya kerja-kerja mengemas terpaksa dihadkan. Sapu ala kadar je.

Ok jika PERNAH, itu tandanya anda berpenyakit. Penyakit apa? Ha anda biasa dengar nama penyakit ini?


RESDUNG


Menurut PAKAR RAWATAN RESDUNG, istilah Resdung terbahagi kepada dua.

Dari segi Perubatan Tradisional resdung merupakan kerengsangan hidung yang boleh menyebabkan hidung dan organ lain menjadi gatal dan menimbulkan ketidakselesaan.

Dari segi Saintifik resdung merupakan virus kanser yang hidup di bawah lapisan kulit. Ia mengalirkan darah kotor yang menjadi punca kepada kerosakan kulit muka. Virus ini juga turut mengalir bersama darah yang boleh menjadi punca kepada kerosakan organ-organ tertentu dalam badan.

Resdung atau Sinusitis adalah sejenis penyakit yang mudah berjangkit dalam waktu yang singkat apabila daya tahan seseorang itu lemah dan tidak dapat menahan kuman (hama) yang terus merebak dalam tubuh pesakit.


Percaya atau tidak, resdung adalah penyakit yang berpunca daripada parasit demodex atau lebih dikenali sebagai ulat resdung. Terdapat kira-kira 44 jenis resdung yang mana pada jangka masa panjang boleh membawa MAUT.




Cuba anda cek adakah simptom-simptom dibawah terdapat pada diri anda.

Hidung tersumbat dan berbau busuk.
Gatal-gatal di kawasan muka, telinga, mata dan hidung.
Hidung kerap berair walaupun tidak selsema.
Kerap bersin terutama di waktu pagi.
Rasa berat muka atau sakit terutama di kawasan antara mata.
Sakit tekak sacara berpanjangan serta berulang.
Mengalami demam atau rasa tidak sedap badan secara berpanjangan.
Kerap sakit kepala.


Jika YA jawapannya anda diminta untuk TIDAK AMBIL RINGAN. Ini kerana masalah resdung sekiranya tidak dicegah dan diubati lebih awal akan mendatangkan masalah pada jangka masa panjang sehingga boleh membawa maut. Takut bukan?

Sekarang apa yang anda boleh lakukan adalah buang perasaan takut dan cari alternatif untuk menyembuhkan penyakit ini. Boleh ke sembuh? Inshaallah. Kita ikhtiar dulu. Tapi bagaimana?




MEMPERKENALKAN....

CURCUMA MANGGA CURE (CMCure)





CURCUMA MANGGA CURE merupakan pil yang dihasilkan dari KUNYIT PUTIH dan beberapa herba semulajadi lain.

Kunyit putih ini telah lama digunakan di Indonesia sama ada di dalam kosmetik atau perubatan, jadi tidak hairanlah penduduk-penduduknya berkulit MULUS dan GEBU.

Anda mungkin tahu kebanyakan jamu-jamu di Malaysia adalah asalnya dari Indonesia, sebab itu 'ibu-ibunya' kekal cantik walaupun telah berusia. Mereka amat-amat mementingkan kesihatan dan kecantikan. Kini rahsia mereka sudah pun terbongkar melalui Curcuma Mangga Cure.

Bukan sahaja dapat merawat resdung malah pelbagai lagi penyakit seperti kanser, kegatalan, dan lain-lain. 



KENAPA ANDA PATUT MENGAMALKAN PENGAMBILAN CMCure?

Produk ini menghapuskan RESDUNG SEPANTAS 3 HARI
Produk ini akan menjadikan HIDUNG, MATA, TELINGA dan MUKA anda selesa
Produk ini takkan biarkan anda berbelanja RIBUAN RINGGIT untuk KOS PEMBEDAHAN
Produk ini mampu hapuskan JERAWAT
Produk ini takkan biarkan anda alah pada SEAFOOD
Produk ini akan singkirkan NAFAS BAU BUSUK
Produk ini ada KELULUSAN KKM - MAL
Produk ini ada KELULUSAN HALAL JAKIM


Anda TIDAK YAKIN? Jangan khuatir. Setakat ini terlalu banyak testimoni dari pengguna yang menunjukkan tindakbalas positive (+ve) selepas mengamalkan pengambilan KAPSUL CMCURE. Boleh dikatakan kebanyakan daripada mereka telah sembuh daripada penyakit resdung.

Ini antara TESTIMONI PENGGUNA CMCure




Seronok bukan. Anda mahu seperti mereka? Dapatkan CMCure anda sekarang.









MINISITE CMC - http://cmc.my/
FACEBOOK CMC HQ - https://www.facebook.com/CMCHQ
INSTAGRAM CMC - @cmchq_official

#cmc #cmchq #curcumamanggacure #penawarresdungno1



SEMBANG PRODUK DIBAWAKAN KHAS OLEH SARAHUDA
BERMINAT? SILA HUBUNGI 0165108693 (WHATSAPP)



Segmen Topup Raya by Dunia Zumal


Assalamualaikum peeps! 

Contest lagi. Hehe. Maaf la kalau entry penuh dengan contest. Huda ni jenis sekali harung. Alang-alang dah join satu contest join pulak contest ke 2, 3 dan seterusnya. Senang. Jimat banyak masa. Yela tuuu~


(KLIK BANNER UNTUK JOIN)


Ok ni first time join contest Zumal ~>_<~ Selalu Zumal je yang rajin mengomen dekat setiap entry. Jadi sebagai tanda sokongan dan tumpang sekaki, Huda pun menjoinkan diri. Hee~ Contest ni tamat pada Hari Raya Ke 2 dan pemenang akan diumumkan pada Hari Raya Ke 5. *mesti banyak kan duit raya Zumal :p

Alalahai! Lemah lutut bila baca syarat contest...kena BERPUISI la. Huuu~ Tapi takpe. Huda cuba je ek. Korang jangan nak gelak sangat. Baca je slow-slow. Hehe. Ambil mood semua...melodi puisi ni sama macam korang baca puisi dekat sekolah. 


1,2,3 Mulaaa...


Dipagi Raya daku gembira
Dapat melihat ayah dan bonda
Turut sama sanak saudara
Memeriahkan suasana

Beratur bersama tangan dihulurkan
Bersalam-salaman tanda bermaafan
Duit raya tetap tersuakan
Sengketa lama telah dilupakan

Kuih Raya penuh semeja
Lemang ketupat dihidang sama
Rendang temurun tak dilupa
Makan bersama menjamu selera

Inilah dia puisi tak seberapa
Harap terhibur sampai ketawa
Ampun dan maaf daku meminta
Supaya hidup aman bahagia




Eee...teruk bebenor puisinya. Jangan cikgu BM datang buat spotcheck sudah la. Kalau tak naya. :D


Salam sayang
Sarahuda 


Sunday, July 20, 2014

Saya Nak RM300 Duit Raya Daripada Nile.com.my


Assalamualaikum peeps! 

Dulu Huda dah pernah terjah website online shop ni. Masa tu just ushar-ushar je la. Belum ada niat nak membeli even harga yang ditawarkan tersangatlah 'affordable and awesome'. Kalau yang jenis kaki shopping tu mesti dah ketaq lutut sebab barang dah la murah terlampau...cantik pulak tu. Siapa tak geram kan. But aktiviti terjah menerjah online shop tersebut terhenti setakat tu je. 

Tak lama lepas tu beberapa bulan kemudian...

One day Huda terbaca post di blog Fatin Liyana. Banyak jugak dia memborong dari online shop ni. Semua cantik-cantik dan kawai. Apa lagi....laju-laju terjah online shop ni setelah sekian lama menyepikan diri. Ushar punya ushar ada some item yang Huda berkenan. Lama jugak ambil masa nak fikir either nak beli atau tak. Bukan apa. Sebelum-sebelum ni Huda dah ada bad experince dengan online shop lain yang boleh dikatakan 'top and hot' tu. Setelah difikir-fikirkan Huda pun beli la. Yang tak menahan tu siap email pihak online shop ni untuk make sure item yang dihantar tiada sebarang kerosakan tapi customer service online shop ni memang tiptop. Dalam tempoh 24 jam dah reply email. Siap bagi jaminan lagi item akan dicek sebelum dipos.

Bukan itu sahaja. Yang menariknya bila kita berbelanja dekat online shop ni, kita akan dapat bonus point. Nilai bonus point ni based on berapa banyak kita berbelanja. Let says korang berbelanja sampai mencecah RM150. Korang akan dapat bonus point sebanyak 150 dan akan dimasukkan ke dalam akaun korang. Bonus point ni boleh digunakan untuk next purchase. Siapa tak seronok kan.  



Ahaaa...agak-agak korang dah boleh teka ke nama online shop ni?

.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.

Haaa...sah-sah dah tahu kan. Hee~ Dan sempena Hari Raya yang akan datang tak lama lagi, NILE.com.my ada buat contest. Contestnya tamat hari ni. Jam 11.59pm. Mana tahu rezeki join last minit. Amin ~_~

(KLIK PADA GAMBAR)

NILE.com.my bagi soalan cepu emas. Hehe. 


Kalau dapat duit RM300 nak buat apa?


Seandainya doa Huda jadi kenyataan, duit RM300 tu Huda nak bahagi kepada 5 bahagian. Kenapa 5? Ini jawapannya :

1 - RM100 untuk ibu Huda
2 - RM100 untuk ayah Huda
3 - RM50 untuk someone yang tiada ayah/ibu
4 - RM25 untuk Huda berbelanja di NILE.com.my
5 - RM25 untuk adik perempuan Huda

Mudah-mudahan ada la rezekinya. Amin. Amin Ya Rabbal Alamin :)

Eh korang jangan lupa terjah website NILE.com.my...Memang berbaloi-baloi oi!


Salam sayang
SaraHuda 


BE CPUV NUFFNANG KE 18 : OREO TRANSFORMERS


Assalamualaikum peeps! 


Alhamdulillah. BE CPUV ke 2 untuk bulan Julai. IKLAN OREO TRANSFORMERS. Abaikan susunan BE CPUV tu. Hehe. Terima kasih pada yang sudi singgah ke blog serba kekurangan ni.




Salam Sayang 
SaraHuda


BE CPUV NUFFNANG KE 17 : OLDTOWN TRUE WHITE COFFEE


Assalamualaikum peeps! 

Alhamdulillah. Bulan lepas dapat dua BE CPUV. Bulan ni tak tahu berapa BE CPUV. Harap ada la rezeki lebih untuk bog ni walaupun blog ni banyak kekurangannya. Amin. BE CPUV pertama untuk bulan Julai...IKLAN OLDTOWN TRUE WHITE COFFEE


Salam Sayang 
SaraHuda

BE CPUV NUFFNANG KE 16 : IKEA - JUNE SALE CAMPAIGN


Assalamualaikum peeps! 


Alhamdulillah. Dapat BE CPUV lagi. Kali yang ke 16. IKLAN IKEA - JUNE SALE CAMPAIGN. Setakat ni, duit yang terkumpul dari BE CPUV ni la yang paling banyak. Syukur walaupun tak banyak mana tapi jadi la daripada tak ada langsung. Tak sia-sia menuntut ilmu dari adik Tasha. Nampaknya tips Nuffnangnya menjadi. Hihi. Thanks dear 



Salam Sayang 
SaraHuda

Friday, July 04, 2014

Pemenang Segmen 4 Easy Step #30


Assalamualaikum peeps! 


Tiba-tiba Huda rasa nak bagi hadiah pada 'Si Dia' even dalam entry lepas Huda cakap komen ke 650 dapat hadiahkan dan kalau takde pemenang hadiah akan dibawa ke segmen seterusnya. Tapi nak buat macam mana. Dah rezeki 'Si Dia' sebab dia sorang je join. Hihi. Thanks dear. Nak tahu tak siapa pemenangnya?

Diumumkan pemenang untuk SEGMEN 4 EASY STEP KE #30 jatuh kepada.......


E-ZATI SOFEA

Tahniah! Tahniah! Tahniah!

Pemenang diminta untuk tuntut hadiah dengan cara INBOX FACEBOOK HUDA dan sertakan detail seperti NAMA, ALAMAT, NO TELEFON untuk pengeposan hadiah. Jangan lupa mention'SAYA PEMENANG SEGMEN #30'

Untuk peserta yang tidak berjaya boleh cuba lagi disegmen akan datang. Masih ada banyak gelang yang menjadi rebutan. Jadi tak perlu bersedih. Smile :)

Salam Sayang 
SaraHuda


Wednesday, July 02, 2014

Segmen 4 Easy Step #30


Assalamualaikum peeps! 

Pejam celik pejam celik, Segmen 4 Easy Step dah masuk yang ke-30. Huuu~ 30 tu...tak sangka. Terima kasih pada yang selalu bagi sokongan. Tanpa korang tak mungkin segmen ni sampai ke tahap ini. Hurm..nak membebel panjang-panjang bulan puasa. 

Jadi kalau nak join sila baca syarat dibawah. Semudah 1, 2, 3 dan 4. Nak diingatkan sekali lagi...hopefully sangat korang jujur eh. Jangan mengelat tau ~>_<~



SYARAT PENYERTAAN

  1. Follow Blog Huda
  2. Klik semua iklan NUFFNANG (sila jujur)
  3. Klik page 12345678910 (sila jujur dan tunggu sampai habis loading)
  4. Tinggalkan komen 'Saya dah KLIK & LIKE ' diruangan komen (tiada had)

HADIAH
Gelang Handmade x 1 Pemenang
*jika tiada pemenang hadiah akan dibawa ke segmen seterusnya

TARIKH TUTUP SEGMEN 
3 JULAI 2014 (11:00AM)

TARIKH PENGUMUMAN PEMENANG
3 atau 4 JULAI 2014

PEMILIHAN PEMENANG
Komen yang ke 650 akan dikira sebagai pemenang


Semoga berjaya untuk semua. Entah rezeki siapa untuk pembukaan Bulan Ramadhan :)


Salam Sayang 
SaraHuda



Tuesday, July 01, 2014

Pemenang Segmen 4 Easy Step #29


Assalamualaikum peeps! 



Segmen kali ni hanya ada 3 orang peserta tapi bilangan komen tetap tidak menghampakan. Ingatkan tak ada orang nak join. Huuu~ Ok tanpa perlu berbasa basi dengan sukacitanya diumumkan pemenang untuk SEGMEN KE #29 jatuh kepada.......

SYUHADA SALLEH

Tahniah! Tahniah! Tahniah!

Pemenang diminta untuk tuntut hadiah dengan cara INBOX FACEBOOK HUDA dan sertakan detail seperti NAMA, ALAMAT, NO TELEFON untuk pengeposan hadiah. Jangan lupa mention 'SAYA PEMENANG SEGMEN #29'

Untuk peserta yang tidak berjaya boleh cuba lagi disegmen akan datang. Masih ada banyak gelang yang menjadi rebutan. Jadi tak perlu bersedih. Smile :)

Salam Sayang 
SaraHuda



Copyright by SaraHuda 2014. Powered by Blogger.
 
COPYRIGHT@SARAHUDA 2014